Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Dan broja π u Gimnaziji

Datum: 18.03.2022.

Kategorija: Obavijesti


14. ožujka 2022. učenici i nastavnici naše škole obilježili su Međunarodni dan matematike, Dan broja π, obljetnicu rođenja Alberta Einsteina i obljetnicu smrti Stephena Hawkinga.

Učenici 2.b, 1.b, 3.f i 1.g razreda su na satu fizike sudjelovali u prigodnim kvizovima o Albertu Einsteinu i broju koje je pripremio profesor Ivan Popčević. Učenice 1.g razreda Maria Burić i Lara Knežević su razrednim kolegama održale predavanja: “Zanimljivosti o broju  ” i “Einstein i Hawking”.

Učenici 2.g razreda održali su niz zanimljivih predavanja i pripremili prezentacije koje su se prikazivale na hodniku škole. Ivor Muješić, Jan Komadina i Diego Sošić su pripremili niz činjenica i zanimljivosti o broju , a Lea Čuturilo i Lea Veljković prezentirale su biografiju i rad Alberta Einsteina. Mia Lakić održala je predavanje na temu matematičkih formula u kojima se pojavljuje broj . Lucijan Boljun ispričao nam je zanimljivu biografiju Stephena Hawkinga, a Stefany Vučković pripremila je predavanje o životu Mileve Marić, prve supruge i suradnice Alberta Einsteina.

Učenik 3.g. Juraj Vuković je napravio prezentaciju o broju pi u elektromagnetizmu.

Učenik 4.b razreda Zvonimir Višić je, pod mentorstvom profesora fizike Igora Macuke i uz pomoć učenika 4.b razreda, u školskom hodniku napravio harmonijsko njihalo i izračunao broj .

Profesorica Kristina Opatić je za učenike 4.b i 4.e razreda održala radionicu „Broj π u ravnini i prostoru“.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.