Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Infobip Sparks program – suradnja

Gimnazija Pula i Infobip, svjetski poznata informatička tvrtka, već godinama surađuju na dodatnom obrazovanju naših učenika. Zadnje dvije godine, suradnja se nastavila kroz Infobipov edukativni projekt Sparks. Riječ je o programu/projektu kojim se potiče STEM obrazovanje u svim fazama školovanja, od osnovne škole do fakulteta.

Naši učenici odlaze u njihov kampus u Vodnjanu i to u dva navrata – jednaput mjesečno obrađuju različite teme iz svijeta informatike (umjetna inteligencija, robotika, matematika) dok svaku subotu rade na izradi praktične i korisne aplikacija/sustava. U projektu sudjeluju Društvo za robotiku Istra, BIT Kids 101, studenti PMF-a itd. Naše učenike vodi profesor i knjižničar Nikola Vujačić.

Osim edukativnog sadržaja, cilj je učenicima pokazati kako je organizirana i kako radi jedna svjetski poznata informatička tvrtka koja svojim servisima opslužuje tvrtke kao što su Facebook, WhatsApp itd.