Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Međunarodni dan ljudskih prava

Datum: 10.12.2020.

Kategorija: Obavijesti


Danas, 10. prosinca, obilježavamo Međunarodni dan ljudskih prava, kao podsjetnik kako se sva ljudska bića rađaju slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Prilikom potpisivanja Opće deklaracije o ljudskim pravima, 10. prosinca 1948. godine u Parizu, po prvi puta u povijesti priznato je pravo svih ljudi na „život, slobodu i sigurnost – bez ikakvih razlika“ i pri tome je postavljen kamen temeljac za Međunarodni dan ljudskih prava.

„Sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima“ (Opća deklaracija o ljudskim pravima)

U tom kontekstu danas kao Škola sudjelujemo u inovativnom edukacijskom programu usmjerenom na osvještavanje zaposlenika/ica i voditelja/ica ustanova i organizacija o važnosti stvaranja prijateljskog i uvažavajućeg radnog okruženja i time smo među pionirima društvene promjene na radnom mjestu za LGBTIQ osobe.

Edukacijski program razvile su organizacije civilnog društva iz Hrvatske – udruga K-zona i Zaklada Solidarna, u suradnji s nizozemskom organizacijom Tumba koja ima dugogodišnje iskustvo u razvoju i provedbi participativnih edukacija čiji je cilj poticanje raznolikosti i suzbijanje diskriminacije ranjivih i marginaliziranih skupina.

Edukacija „Radnopravnost svima?!“ koja se, radi trenutnih uvjeta uzrokovanih virusom COVID-19, održava putem aplikacije Zoom, u trajanju od 3 sata, uključuje uvodnu radionicu, izvedbu edukativne predstave te završnu radionicu prorade. Radionice se temelje na participativnoj metodologiji koja kroz razgovor pospješuje osvještavanje, učenje i suradnju.

Rezultati brojnih istraživanja pokazuju da upravo one organizacije koje afirmiraju rodnu ravnopravnost i provode politike raznolikosti i uključivosti bilježe porast zadovoljstva zaposlenih radnim mjestom, njihovu snažniju povezanost s organizacijom te veću kreativnost i produktivnost.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.