Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Posjet Državnom arhivu u Pazinu

Autor: Alen Tafra

Datum: 05.03.2021.

Kategorija: Obavijesti


U petak 5. ožujka, učenici 2. c razreda koji sudjeluju u projektu Zavičajne nastave „Bilo jednom u Puli“ (snimatelj i redatelj Frane Pekica, Denise Orlić, Lara Pašić, Tara Mihelić, Nika Bosusco, Loren Čekada), posjetili su pod vodstvom Alena Tafre – nastavnika povijesti i koordinatora projekta – Državni arhiv u Pazinu. Pregledavali smo arhivske kutije s bogatom pravosudnom građom o najpoznatijem pulskom kriminalcu iz ranih dvadesetih godina prošlog stoljeća. Dan ranije snimali smo i na ulicama Pule – uz stručnu pomoć dr. sc. Milana Radoševića (HAZU) – o više važnih događaja iz toga burnog razdoblja povijesti grada. Time smo nastavili snimanje koje smo u ovom sastavu započeli u prosincu 1920., kada nam je stručnu pomoć pružio nastavnik i znanstveni istraživač lokalne povijesti David Orlović. Vrijedi istaknuti da je riječ o snimanju drugog dijela dokumentarnog filma „Bilo jednom u Puli“, nakon što je prvobitno planirano snimanje obustavljeno na samom početku prije dvanaest mjeseci zbog izbijanja koronavirusa (učenici prethodne generacije maturanata koji su sudjelovali u projektu uspjeli su snimiti prvi dio u uvjetima socijalne izolacije). Obilje prikupljenih i snimljenih podataka, novinskih članaka, sudskih dokumenata, fotografija i pisama, pomoći će nam da nastavimo i dovršimo naš projekt. 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.