Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Posjet Gimnazijalaca otočju Velikom i Malom Brijunu 3. 5. i 4. 5. u sklopu projekta Bolster

Datum: 09.05.2024.

Kategorija: Eko, Obavijesti


 Grad Pula, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule i Gimnazija Pula sudjeluju na projektu BOLSTER (Bridgeging Organizations and marginalized communities for Local Sustainability Transitions in Europe) kojeg vodi Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija u sklopu programa Obzor Europa.

      U sklopu projekta održat će se razne radionice, od kojih se prva provela prošlog petka 3.svibnja na Brijunima. Učenici su poslušali predavanje o flori i fauni  otočja Brijuni i o navodnjavanju na Brijunima.

      Profesori Eko škole Gimnazije Pula Karin Bolković( voditeljica), Tatjana Jaćimović, Alen Crnković  te jedan od voditelja informatičara i robotičara Ivica Vojinović  s učenicima ( Danijel Lukšić, Hana Tepsić, Ivan Filipović, Ivan Šeb , Marko Tomašić, Mika Catela, Stefani Kovačić, Lara Kukolja, Antea Zec, Lana  Soffici, Andrej Jelenić( član foto kluba Gimnazije Pula) i Marko Liverić ( član foto kluba Gimnazije Pule) ) su 4. svibnja imali  priliku u sklopu projekta Bolster jutro dočekati na Malom Brijunu, prošetati po otoku, fotografirati i doživjeti zvuk tišine i  netaknute prirode i shvatiti koliko je bitno čuvati zaštićena prirodna staništa i okoliš općenito.

      Učenici Andrej Jelenić i Marko Liverić, članovi foto kluba Gimnazije Pule odradili su kratku foto edukaciju koja je prethodila foto zadatku, odnosno da učenici  zabilježe  motive  o kojima su čuli na edukaciji  prethodni dan.

      U sklopu aktivnosti projekta učenici izborne nastave iz informatike i robotike osmislit će sustav za navodnjavanje za Društveni vrt s mogućnosti aktiviranja zalijevanja na daljinu. Naime, u Vrtu se prepoznao veliki problem navodnjavanja tijekom ljeta te bi se ovim načinom riješio.

      Planira se ugraditi sustav navodnjavanja koristeći mikrokontroler koji se spaja na Internet, šalje podatke o vlažnosti tla i temperaturi te omogućava da se proces navodnjavanja pokrene od doma. Solarni panel bi osigurao punjenje baterije za vrijeme sunčanih dana te bi vrt bio samoodrživ.

      Projekt će oplemeniti  24. svibnja dva vrta  Društveni vrt i Znanstveni vrt – bogatstvom autohtonog bilja kroz sinergiju edukacija, radionica sadnji i prezentacije sustava navodnjavanja  i aktivnog sudjelovanja lokalne zajednice.

                                                                                         

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.