Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Zajednica tehničke kulture – praktično programiranje

Učenici programiranja

Inicijalni projekt sa Zajednicom tehničke kulture naslova „Eksperimentalno programiranje“ započeo je 2018./2019. školske godine. Cilj projekta bio je naučiti učenike neki od popularnih programskih jezika s kojim bi potom mogli napraviti praktični i svima korisni softverski rad. Voditelj i edukator za Gimnaziju Pula, knjižničar i profesor Nikola Vujačić, izabrao je web jezike HTML/CSS/JavaScript. Nakon cijele godine rada, učenici su za kraj, u prostorijama Zajednice tehničke kulture Pula, svim ostalim sudionicima, iz različitih istarskih škola te predstavnicima Istarske županije, prezentirali InfoPunkt. Naime, Gimnazija Pula dobila je stari i rabljeni uređaj koji je služio jednoj drogeriji za reklamiranje svojih proizvoda. Naša želja bila je dotični uređaj obnoviti, urediti te na njega upogoniti naš novo izrađeni program. Ideja je bila napraviti informacijski terminal na kojem bi učenici i gosti škole mogli saznati informacije vezane za nastavu i školu. Učenici Damir Numić-Meša, Toni Borina, Arijan Vidulin, Paola Šajina, Viktor Kulić-Golja, Dino Dubinović i Vera Orbanić napravili su sami sučelje i sve funkcionalnosti u spomenutim programskim jezicima.

Učenici programiranja
U školskoj godini 2019./2020., spomenuti učenici zajedno s novim, zainteresiranim đacima Lornom Milošević, Sašom Krajnović, Ines Dukić i Martinom Licul, uče uz pomoć kolega s prošlogodišnje radionice. Nakon što svladaju osnove izrade sučelja i funkcionalnosti web aplikacije, zajedno ćemo krenuti s učenjem serverskog jezika PHP-a kako bismo sve nove aplikacije izradili brže i lakše i s dodatnim funkcionalnostima.

Sučelje programa