Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Hrvatski školski centar Miroslava Krleže iz Pečuha – razmjena

Prošle je godine u radnome posjetu profesora Gimnazije Pula uspostavljena suradnja s Hrvatskim školskim centrom Miroslava Krleže iz Pečuha u Mađarskoj. Pečuh je grad koji broji oko 150000 stanovnika od čega znatan broj čini hrvatska manjina. U radnome posjetu dogovoreno je da će škole, Gimnazija Pula i Hrvatski školski centar Miroslava Krleže, započeti suradnju 2020. godine razmjenom učenika i profesora.

Sama razmjena trajat će 4-5 dana/noćenja u svibnju i rujnu. Učenici- gosti bit će smješteni po obiteljima svojih učenika- domaćina u Puli te u obiteljima učenika- domaćina ili učeničkome domu u Pečuhu.

Programi razmjene su za sada okvirni obzirom da suradnja započinje u svibnju 2020. godine, no obiluju zanimljivim aktivnostima, uz prisustvo na nastavi: predavanjima, radionicama, sportskim aktivnostima i izletima u obližnja zanimljiva mjesta važnim za baštinu, kulturu, zavičaj i tradiciju.

Razmjena uključuje, prvenstveno, učenike prvih razreda dok se eventualna slobodna mjesta popunjavaju učenicima drugih razreda.

Troškovi razmjene iznose oko 800 kuna, a za realizaciju projekta potrebno je skupiti 14 učenika.
Koordinator razmjene bit će Aktiv profesora hrvatskoga jezika.