Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Škola ambasador EU Parlamenta

Europska parlamentarna demokracija, aktivno građanstvo i razumijevanje vlastitih prava i obveza državljana Europske unije niti su vodilje ovog programa kojega na sebi svojstven način provodi svaka od uključenih srednjih škola ambasadora Europskog parlamenta. Cilj programa jest podići razinu informiranosti mladih o Europskoj uniji, kao i svijesti o zajedničkim europskim vrijednostima te o pravima koja imaju kao europski građani.

Ukratko, program funkcionira na način da nastavnik ima ulogu ambasadora seniora Europskog parlamenta, a zainteresirani učenici uključeni u program postaju mlađi ambasadori. Zajedničkim snagama u školi uspostavljaju info-točku za informiranje o aktivnostima vezanim s europskim institucijama. Svake školske godine u sklopu Dana Europe nastavnici zajedno s učenicima organiziraju tamatske aktivnosti.

Jedan od pozitivnih odjeka programa jest stvaranje čvrste veze između hrvatskih srednjih škola i Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a sve kako bi nastavnici i učenici postali što suvereniji u svojim ambasadorskim ulogama, svatko u svom školskom i lokalnom okruženju. Učenici se tako tijekom provedbe programa uz pomoć mentora – ambasadora seniora – upoznaju s radom Europskog parlamenta i odgovornostima zastupnica i zastupnika koji Parlament predstavljaju, svaki u svojoj matičnoj državi članici.

U suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Zagrebu, naša je škola uključena u program Škola ambasador Europskog parlamenta od 2018. godine, a program se od 2016. provodi u svim državama članicama EU-a te u Hrvatskoj obuhvaća gotovo 40 škola.

Euroscola Online

Forum za slobodu i odgoj – održiva Europa

Cilj 13. Odgovor na klimatske promjene

Učenice i učenici Gimnazija Pula su u svom projektu o 13. globalnom cilju proveli i sudjelovali u nizu aktivnosti. Jedna od njih je i globalna šetnja. O čemu se točno radi pročitajte u njihovom izvještaju: http://www.fso.hr/2020/06/26/cilj-13-odgovor-na-klimatske-promjene/?fbclid=IwAR0BSGLNKmzNsykwJa_OmZOx2OQIIdQ6Dq6mA6_spfYefroHgy5lSabPy6Y

Blagdanska čestitka

Tim Erasmus + svima želi da period u odbrojavanju kraja ove neobične i izazovne godine protekne mirno, zdravo i optimistično u očekivanju 2021. kada se nadamo da će mobilnosti biti moguće:
https://calendar.myadvent.net/?id=a9e04409d933a153990b5c003571b7b5&fbclid=IwAR0W6qje5tQTasezfrqSxJWt2lziMAdji7ro2d73I1DTdnivC1A7RCPwEI0