Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Aplikacija Connect u Top 10 finalista Ideje godine


Finale dvanaeste Ideje godine, poduzetničkog natjecanja za srednjoškolce, održano je u Zagrebu, 02.svibnja 2024. na Effectus veleučilištu.

Naše djevojke iz 3.g razreda, Lara Knežević i Mirna Rajlić imale su priliku prezentirati svoje ideje uživo na velikom finalu pred žirijem. Bila je to i prilika za upoznavanje timova iz cijele Hrvatske, druženje i učenje nekih novih stvari uz pomoć partnera Ideja godine. Članovi žirija bili su Leila Luttenberger Marić (KONČAR), TBA(EFFECTUS), Marko Matijević srednja.hr, Frane Šesnić ZICER, Iva Pintauer Šmit HRVZZ.

Connect je ukratko, Tinder za instrukcije, aplikacija koja ima za cilj olakšati učenicima pronalazak instruktora koji odgovara njihovim potrebama i samim time unaprijediti proces učenja. Korisnici aplikacije su učenici i instruktori.

U petak, 03. svibnja 2024. posjetili smo ZICER (Zagrebački inovacijski centar) gdje smo razgovorali sa startupovima iz inkubatora.

Ideja godine 2024 je poslovno natjecanje za srednjoškolce koje organizira srednja.hr. Zlatni partner projekta je EFFECTUS veleučilište. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i Končar. Pokrovitelj projekta je Zagrebački inovacijski centar – ZICER.

Čestitke djevojkama i njihovoj mentorici profesorici Evi Grujić!

!

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.