Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Creating new artistic perspectives with STEM trainings – projekt

Šest učenika drugih i trećih razreda od 9. – 15.10. bilo je na razmjeni u Cittanovi, Italija pod vodstvom pofesorica Matee Hervat Dobrila i Nine Šestanović u sklopu Erasmus+ projekta.
Našoj školi odobren je projekt pod nazivom “Creating new artistic perspectives with STEM trainings” i verificirana suradnja sa školama partnerima iz Italije i Turske, a sve u okviru programa Erasmus +.

Na projekt koji traje 24 mjeseca, 01-03-2022 do 01-03-2024 prijavile su se profesorice Mate Hervat Dobrila i Nina Šestanović u studenome prošle godine.
Kroz ovaj projekt želimo stvoriti prostor za sve 3 zemlje partnere da mogu podijeliti svoja iskustva i surađivati u domeni obnovljivih izvora energije te njihovom korištenju i proizvodnji
Prvi dio provedbe projekta obuhvaćao je pomnu pripremu i Zoom sastanke sa zemljom koordinatorom (Italija) i zemljom partnerom (Turska) te putovanje i predstavljanje projekta u Italiji, ISTITUTO ISTRUZIONE SUPERIORE “V.GERACE” CITTANOVA

Projekt obuhvaća 2 virtualna sastanka, 2 putovanja te 1 gostovanje koja će se odvijati kroz 24 planirana mjeseca.

Prvi dio projekta uključuje gostovanje u Italiji, upoznavanje učenika i predstavljanje teme projekta kroz tri različita stajališta i zemlje (Italija/Turska/hrvatska).

Na ovim razmjenama svaka škola sudjeluje sa 2 učitelja i 6 učenika te 4 učitelja i 10 učenika škole domaćina.

Svaka razmjena (i 2 virtualna sastanka) uključuju sljedeće teme:

  1. Tradicionalni naspram alternativnim izvorima energije
  2. Energija vode i STEAM
  3. Energija vjetra i STEAM
  4. Solarna energija i STEAM
  5. Održiva energija u budućnosti –zeleni gradovi i pametni urbanizam
    Sudionici projekta KA210 na prvoj razmjeni izradili su prezentacije za projekt, Canva plakate, PPT prezentacije te su osmislili LOGO ovog projekt. Logo, radovi učenika i fotografije s prve razmjene pogledajte u nastavku: