Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Friedrich-List Schule – razmjena

Godine 2006. Gimnazija Pula započela je suradnju i razmjenu učenika sa srodnom školom “Friedrich-List_Schule” iz grada Hildesheima u Njemačkoj. Hildesheim je grad u pokrajini Donja Saska (Niedersachsen) s oko 100 000 stanovnika, u blizini sveučilišnog grada Göttingena (90km). Škola ‘’ Friedrich-Liszt_Schule“ u svom programu razmjene već više godina provodi razmjene sa školama Francuske, Italije i Hrvatske (Gimnazija Pula). Web stranica škole je www.fls-hi.de.

Sama razmjena organizira se svake druge godine i traje 6-7 dana/noćenja, a termini u kojima naši učenici putuju u Njemačku su obično u rujnu i listopadu, dok je uzvratni posjet u svibnju. Učenici-gosti su smješteni po obiteljima svojih partnera učenika-domaćina u Hildesheimu, i obrnuto u Puli. Njemački je dio razmjene bogat zanimljivim programima u školi (predavanja, različite radionice, jezični tečajevi, sportske aktivnosti), te izletima (Hannover, Hamburg, Göttingen, Berlin) dok se pulski dio sastoji od zajedničkog rada u Gimnaziji, edukativnih posjeta i izleta po Istri.

Razmjena vrijedi prvenstveno za učenike trećih razreda, dok se eventualna slobodna mjesta popunjavaju učenicima drugih razreda. Troškovi razmjene ovise o broju prijavljenih učenika (maksimalan broj je 10 učenika) i sadržaju programa.