Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

HOŠIG Budimpešta – razmjena učenika

Gimnazija Pula ugovorila je još jednu hvalevrijednu razmjenu za nastavnike i učenike na međunarodnoj razini. U sljedećoj nastavnoj godini, 2020./2021. nastavnici i učenici po prvi će put sudjelovati u razmjeni s HOŠIG Budimpešta (Hrvatski vrtić, osnovna škola i gimnazija Budimpešta).

Suradnja će se odvijati na dva plana: razmjenom nastavnika koji će održavati predavanja na temu očuvanja jezika, kulturne raznolikosti, zavičaja i povijesti, te razmjenom učenika. I nastavnici i učenici tijekom razmjene upoznat će se s različitim metodama rada, učenja i poučavanja te o jezičnom, kulturnom i povijesnom bogatstvu i raznolikosti.

Učenici će također sudjelovati u zajedničkim projektima, umjetničkim radionicama, sportskim aktivnostima te izletima i zabavnim programima u Budimpešti i Puli.

Budimpešta je glavni grad Mađarske, s oko 1,7 milijuna stanovnika te slovi kao jedan od najljepših europskih gradova.

Više o HOŠIG Budimpešta možete pronaći na sljedećem linku: http://www.hosig.hu/index.php/hr/kole-prijatelji

Razmjena učenika trajat će 5-6 dana, a učenici – gosti bit će smješteni u obiteljima svojih partnera učenika – domaćina u Budimpešti i obrnuto, u Puli.