Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Državna matura – jesenski rok

Opća slika

Državna matura – Jesenski rok u šk. god. 2020./2021.

Prijava ispita za jesenski rok moguća je

od 23. 07. 2021. od 12:00 sati do 31. 07. 2021. do 12:00 sati.

–  ispite prijavljujete samostalno prijavom putem mrežne stranice www.postani-student.hr i pristupom svojoj stranici i ne trebaju se potpisivati prijavnice

Provedba ispita državne mature u jesenskome roku:

– od 18. 08. 2021. do 3. 09. 2021. prema Kalendaru državne mature 2020./2021. za jesenski rok https://mk0ncvvot6usx5xu4d.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2020/04/Kalendar-i-vremenik-provedbe-ispita-%E2%80%93-jesenski-rok-2020_2021.pdf

Uplate novčanih naknada za troškove polaganja ispita u jesenskome roku:

– ako prijavljujete ispite koje ste položili u ljetnome roku, a željeli biste ih ponovno pisati za bolju ocjenu, ispit se plaća kn175,00.

– učenici koji ponavljaju polaganje ispita jer ih nisu s uspjehom položili u ljetnome roku, ne plaćaju troškove polaganja ispita u jesenskome roku.

– Rok za uplatu: 2. 08. 2021. do 23:59 sati

Uplate koje budu izvršene nakon 2. 08. 2021. neće biti prihvaćene jer ih sustav nije u mogućnosti evidentirati.
Obveza plaćanja vidljiva je nakon prijave ispita pored svakog prijavljenog ispita pod poveznicom Moj odabir i na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate.
Osim zaduženja na navedenoj poveznici vidljivi su i vlastiti podatci za uplatu koji se moraju upisati na uplatnicu.
Nije moguće s vlastitim pozivom na broj odobrenja uplatiti ispit drugoga pristupnika, niti od drugoga pristupnika prepisati poziv na broj.
Uplate se mogu izvršiti u bilo kojoj poslovnici banke, pošte ili internet bankarstvom.

Naknadna prijava ispita, promjena razine ispita i odjava ispita bit će moguća 1.i 2.08. 2021., a za sve se potrebno javiti ispitnoj koordinatorici na mail: tatjanaglavas4@gmail.com

 

Jesenski upisni rok na fakultete

23.7. u 12 sati počele su prijave studijskih programa za jesenski upisni rok. Studijske programe moguće je prijaviti na onim visokim učilištima na kojima je ostalo mjesta nakon provedenih upisa ljetnog upisnog roka. S obzirom da na nekim visokim učilištima upisi još traju, visoka učilišta će naknadno označiti da provode prijave za upise u jesenskom roku. Također, iz istih razloga je moguće naknadno mijenjanje kvota.

 

 

Rok za prijavu studijskih programa i promjene prioriteta je 16.rujan 2021.g. do 14:59. Visoko učilište može odrediti i raniji rok prijave na pojedine studijske programe.