Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Coding For Everyone – učenici posjetili IT kompanije

Datum: 28.10.2020.

Kategorija: Obavijesti


Učenici 1. g Gimnazije Pula,  21. listopada, posjetili su IT kompanije. Jedna je to od aktivnosti u projektu Coding For Everyone, projekta koji se odvija nepunih godinu dana.

Rad u IT-u

Profesorica Eva Grujić i 24 učenika uživalo je u malom edukativnom izletu, a mnogima je to bio prvi “izlet na tržište rada”. Predstavnici kompanija prezentirali su učenicima svoje tvrtke, proizvode, IT projekte i mogućnost zapošljavanja. Također, iz svog iskustva predstavili su atraktivnost programerske karijere u Hrvatskoj.

Iz Pule za svijet: aplikacija za prehranu

Aplikaciju Circle Diet učenicima je predstavio njezin idejni začetnik Deniz Zembo. Ovaj proslavljeni kuhar odlučio je pomoći ljudima diljem svijeta na način da im olakša zdravu i uravnoteženu prehranu. Iskustvo koje je skupljao u Londonu i drugim svjetskim prijestolnicama, te na domaćem terenu, pretočio je u aplikaciju. Aplikacija je lansirana u 2019. godini, a dostupna je na obje mobilne platforme.

Nastavak aktivnosti

Posjetom IT kompanijama bliži se kraj projekta Coding For Everyone. Učenici su imali priliku sudjelovati u različitim aktivnostima, poput predavanja o digitalnoj karijeri i radionicama programiranja. U samoj završnici projekta slijedi okrugli stol koji će okupiti predstavnike javnog, privatnog i civilnog sektora, te učenike i predstavnike projekta.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.