Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Dobitnici i pobjednici Jan Amos Comenius nagrade EU!


Dobitnici smo prve ovakve nagrade u EU i jedini iz Hrvatske!

Europska povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Mariya Gabriel proglasila je danas pobjednike natječaja Jan Amos Comenius. Bilo je to nagradno natjecanje za 22 srednje škole u EU koje poučavaju o Europskoj uniji na kreativan način i pomažu u širenju tih praksi. To je pilot projekt koji je predložio Europski parlament i provela Europska komisija, a svaka pobjednička škola dobit će 8.000 eura nagrade.

Potpredsjednica Komisije za promicanje europskog načina života, Margaritis Schinas, rekla je: „Dodjela nagrada Jan Amos Comenius prvi put danas školama i nastavnicima za njihov kreativni napor u poučavanju o Europskoj uniji i njezinim vrijednostima vrlo je simbolična. Uoči 70. obljetnice Schumanove deklaracije, koja je korijen projekta mira koji se prije svega temelji na europskoj solidarnosti, škole i učenici diljem Europe doživljavaju uznemirujuću situaciju nepoznatu još od rata. Sedamdeset godina kasnije, samo ćemo takvim kreativnim naporima i solidarnošću uspjeti prevladati ovu krizu i obnoviti se još jače nego prije.

Povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Mariya Gabriel izjavila je: “Učenje o Europskoj uniji u školi nije luksuz, već je nužno. Moramo poboljšati znanje građana i razumijevanje Europske unije od početka godine. Naše škole mogu poticati kritičku svijest o Europskoj uniji i osjećaj pripadnosti njoj na načine koji nadahnjuju. Drago mi je što ova nagrada odaje priznanje i vidljivost tako vrijednom radu.

Plod je ovo dugogodišnjeg truda i rada naših profesorica Tanje Černeka i Elizabete Pavlović koje su ove godine vodile 13. generaciju učenika (700 ukupno) u posjet institucijama EU u Strasbourg i Bruxelles i time našu školu i generacije učenika približile europskom načinu razmišljanja i rada.

Ovaj uspjeh nastao je na konkretnoj suradnji i potpori grada Pule, putničke i turističke agencije ATI iz Pule (posebno hvala vlasnici Vesni Borisavljević i djelatniku Predragu Marinkoviću) te obrta za snimanje i video produkciju ARTIMI iz Pule, vlasnika Marka Račana, koji nam godinama pomaže oko gotovo svih školskih projekata.

Podsjećamo kako je naša škola i škola ambasador EU Parlamenta pa možemo zaključiti kako smo s pravom i ponosom europska škola.

Sve o nagradi pogledajte na sljedećem linku: https://www.facebook.com/EUErasmusPlusProgramme/videos/2565927027009515/?__tn__=-R

 

U medijima:

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.