Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Gimnazija Pula na MathOS cup-u

Datum: 09.02.2023.

Kategorija: Natjecanja, Obavijesti


MathOS cup je ekipno i dinamično natjecanje učenika srednjih škola organizirano u dvije sekcije; sekcije matematike i sekcije programiranja. Natjecanje se odvija u dva kruga tijekom kojih ekipe od tri učenika  rješavaju problemske zadatke. Prvi krug se odvija online dok se drugi krug za najuspješnije ekipe održava uživo na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku.

Dana 3. veljače održan je prvi krug natjecanja iz matematike na kojem je sudjelovalo pet ekipa sastavljenih od učenika Gimnazije Pula. U kategoriji učenika prvih razreda natjecalo se je ukupno 56 ekipa iz cijele Hrvatske, a učenici Gimnazije Pula osvojili su 7., 11. i 13. mjesto. U kategoriji učenika trećih razreda sudjelovalo je ukupno 55 ekipa, a naši su učenici osvojili 6. mjesto. Na natjecanju je sudjelovalo 47 ekipa sastavljenih od učenika četvrtih razreda, a naši su učenici osvojili 3. mjesto riješivši točno sve zadatke. Prema propozicijama natjecanja, na poredak u prvom krugu utječe i vrijeme rješavanja zadataka, a prvih sedam timova pozvano je u drugi krug natjecanja koji će se održati u Osijeku.

U Osijek je pozvan po jedan tim učenika prvog, trećeg i četvrtog razreda:

1. razred: Rabar Vito, Marem Simon i Topolko Matej

3. razred: Gršković Matej, Perković Marin i Poldrugo Antonio

4. razred: Marjanović Mate, Cvek Jure i Milić Roko.

 

Zapažene rezultate pokazali su učenici prvih razreda: Čelić Ivano, Jan Petech-Zudicich, Nino Anić-Išić, Kvaternik Ema, Mavsar Bojana i Paula Petech-Zudicich.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.