Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Gimnazija Pula na prvoj istarskoj ICT konferenciji “Let s Grow!”

Datum: 10.05.2022.

Kategorija: Obavijesti


6. 5. je u Domu hrvatskih branitelja u Puli održana prva istarska ICT konferencije “Let s Grow!”. Manifestacija informacijske i komunikacijske tehnologije okupila je sve najveće ICT tvrtke iz Istre, njih 24, koje zapošljavaju ukupno 5.000 ljudi. Sudjelovalo je više od 20 stručnih predavača, inovatora i predstavnika ICT industrije Hrvatske, a sve je to popratilo 500 učenika osnovnih i srednjih škola te studenata iz čitave Istre. Glavna tema je obrazovanje i zapošljavanje mladih u ICT sektoru u Istri. Cilj je potaknuti učenike i studente, mlade ljude da prepoznaju velike potencijale, ali i potrebe tržišta za budućim stručnjacima u ovoj najbrže rastućoj grani industrije, bez koje je današnji razvoj gotovo nezamisliv.

Gimnazija Pula je sudjelovala na konferenciji predstavivši projekt Virtualne knjige. Ovaj zanimljiv projekt su izradili i za konferenciju pripremili učenici Martina Licul (4. g) i Alan Burić (4. d), a pod mentorstvom ravnatelja Nikole Vujačića. Posjetitelji su oduševljeno promatrali kako naši prezentatori objašnjavaju funkcioniranje Virtualne knjige. Više pogledajte u galeriji fotografija u nastavku.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.