Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Gimnazija Pula najuspješnija na Županijskom natjecanju iz informatike


Danas je u našoj školi održano Županijsko natjecanje iz informatike. Natjecanje je započelo u 9.00 sa prvom kategorijom natjecanja – Algoritmi. Natjecalo se 9 učenika iz svih srednjih škola Istarske županije. Prvo mjesto za 2. razred srednje škole osvojio je naš učenik Mate Marjanović (2.g), naša Martina Licul (3.g) prva je u kategoriji Algoritmi za 3. razrede, a drugo mjesto osvojio je također naš učenik Patrik Blašković (3.g). Treće mjesto zauzeo je Filip Marković iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin (mentorica: Enna Peroš).  U kategoriji Algoritmi za 4. razrede Ivan Blašković iz Tehničke škole (mentorica Izabela Šipura) osvojio je prvo mjesto, a  drugo mjesto pripalo je našem Andreju Todiću, učeniku 4.g razreda. Svim učenicima naše škole mentor je Damir Blašković (OŠ Centar). U kategoriji Razvoj softvera prezentirana su dva učenička rada: HyperMath koji su napravili Matija Tomc i Paolo Beaković iz Srednje škole Zvane Črnje Rovinj (mentor: Lovro Šverko) te Bus-Map Pula našeg učenika iz 4.g razreda Viktora Kulića Golje (mentor: Nikola Vujačić). Viktor je osvojio prvo mjesto te je njegov rad predložen za Državno natjecanje. Posljednja kategorija u 13.00 bila je Osnove informatike i Digitalne kompetencije. Natjecalo se 20 učenika iz općih gimnazija  i prirodoslovno-matematičke gimnazije te strukovnih škola. U općim gimnazijama rezulati su sljedeći: 1.mjesto Mateo Dobrić (Srednja škola Mate Blažine Labin – mentorica: Laura Kokot), 2.mjesto Antonio Juričić (Srednja škola Dante Alighieri Pula – mentorica: Ivana Marić) dijeli sa Lukom Radoševićem (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, mentorica: Silvana Blečić Stambulić). U strukovnim školama prvo mjesto zauzeo je Petar Dundara iz Srednje škole Mate Blažine Labin (mentor: Eler Diminić), drugo mjesto pripalo je Davidu Trstenjaku iz Srednje škole Zvane Črnje Rovinj (mentor: Dražen Domitrović), a treći je Anes Šabanović iz Gospodarske škole Buje (mentor: Darko Legin). Prvo mjesto u Osnovama informatike za prirodoslovno-matematičke gimnazije osvojio je Andrej Todić, Martina je druga, a Goran Mihajlović (3.g) treći. Mentorica učenicima je Eva Grujić. Čestitamo svim natjecateljima i njihovim mentorima! Neki će od njih sigurno biti pozvani i na Državno natjecanje koje se održava od 12. – 15.travnja 2021.

Fotografije s natjecanja:

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.