Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Gimnazija Pula srebrna na Međunarodnom sajmu ideja i inovacija u Nurnbergu

Autor: Igor Macuka

Datum: 08.11.2021.

Kategorija: Obavijesti


Velika je vijest da su učenici inovatori iz naše škole nagrađeni srebrnom medaljom na međunarodnom sajmu inovacija IENA u njemačkom Nürnbergu (https://www.iena.de/en/) među žestokom konkurencijom iz cijeloga svijeta.

Sajmom su brojnošću dominirali izumi iz tehnološki razvijenih zemalja (Njemačka, Kina, Koreja…) te iznimno veseli što je žiri prepoznao aplikaciju naših učenika. Također, veseli činjenica što je tijekom sajma mnoštvo posjetitelja sa zanimanjem pogledalo aplikaciju te se raspitivalo o njoj.

Nagrađena aplikacija zove se “Škola na dlanu” (https://www.školanadlanu.hr/) autori aplikacije su sada već bivši učenici Toni Borina te Damir Numić-Meša. Softversko rješenje su razvili pod mentorstvom profesorice Eve Grujić i profesora Nikole Vujačića. Učenik Mate Marjanović iz 3.g. razreda, zajedno s profesorom Igorom Macukom, prezentirao je posjetiteljima sajma program te je odgovarao na pitanja žirija.

Vijest u drugim medijima:

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.