Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Impresivan uspjeh našega Vida Šarića na “Hippo English Language Olympiad”

Datum: 23.09.2021.

Kategorija: Natjecanja, Obavijesti


Na međunarodnom natjecanju ‘Hippo English Language Olympiad’, koje se održalo 20. i 21. rujna u talijanskom gradu Lido di Jesolo, naš učenik Vid Šarić iz 2.g razreda osvojio je odlično 4. mjesto sa 93% riješenosti . U Vidovoj kategoriji Hippo 4 natjecalo se 20 učenika iz cijeloga svijeta a prva tri mjesta su osvojili učenici iz Pakistana (96%), Tunisa (95%) te Rumunjske (94%). Ispit se sastojao od više dijelova. Prvoga dana se testiralo čitanje i slušanje s razumijevanjem, pisanje i uporaba jezika a u utorak govorenje. Glavni  ispitivač je bio izvorni govornik iz Irske gospodin Killian, koji je uz ležerno čavrljanje izvukao najbolje od Vida i pohvalio njegov usmeni izričaj i prezentaciju teme, te razgovor sa partnerom u paru.  Svečana ceremonija proglašenja i dodjela nagrada bila je zadnjega dana u lokalnoj dvorani uz prijenos uživo na facebooku i u-tube kanalu.

Da bi zadovoljio kvalifikacije, Vid je morao proći dva kruga natjecanja, preliminarno i polufinalno. Dakle, od 48 125 natjecatelja iz cijeloga svijeta, finalnom natjecanju je pristupilo 186 kandidata, što Vidov uspjeh čini zaista impresivnim.

Vidu iskreno čestitamo i nadamo se da će se kandidirati i sljedeće godine i uspješno doći do finala.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.