Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Martina Licul (4.g) i Mate Marjanović (3.g) na Državnom natjecanju iz informatike


Državno natjecanje iz informatike održalo se od 3.-6.svibnja 2022.godine u hotelu Imperial u Vodicama. Naši učenici Martina i Mate natjecali su se u dvije kategorije: Martina u Algoritmima (4.razredi) te Osnove informatike i digitalne kompetencije (prirodoslovno-matematičke gimnazije), a Mate u Algoritmima (3.razredi).

Natjecanje iz informatike službeno je natjecanje iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Organizatori su MZO, AZOO i Hrvatski savez informatičara. Martina je imala čast biti voditeljica otvaranja natjecanja.

Bila su to 4 dana programiranja, upoznavanja novih prijatelja, dijeljenja iskustava, znanja, planova, zabave.. U konačnici Mate je osvojio 4.mjesto, a Martina u obje kategorije 8. mjesto.

Izvrsni su,  među najboljima u Hrvatskoj, ponosno im čestitamo od srca!

Mentor u Algoritmima je profesor Damir Blašković, a mentorica u Osnovama informatike i digitalnim kompetencijama je profesorica Eva Grujić.

Čestitke svima!

 

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.