Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Mate Marjanović briljirao na Državnom natjecanju iz informatike


Na Državnom natjecanju iz informatike koje se od 18.-21.4.2023, održalo u Vodicama, učenik 4.g Mate Marjanović osvojio je 2.mjesto u kategoriji Razvoj softvera, za aplikaciju ESL, zajedno sa učenikom Andreom Marićem iz Srednje škole Zvane Črnje Rovinj. ESL (Easy Scripting Language) osmišljen je  kao konkurent trenutno jednom od najpoznatijih programskih jezika, Pythonu. ESL je dinamičan, kompiliran jezik koji nudi ekspresivnu, modernu i sažetu sintaksu zadržavajući brzinu koja konkurira sa ostalim dinamičnim jezicima. Sintaktički je sličan jezicima poput JavaScript-a, no također ima vlastite jezične strukture koje omogućuju korisnicima brže, jednostavnije i sigurnije pisanje programa.
Uz medalju i prigodnu nagradu, učenici koji su u toj kategoriji osvojili prva tri mjesta, pozvani su i na Ljetni kamp mladih informatičara 2023.g.
Mentorice učenika su profesorice Eva Grujić i Jelena Svilar.
Mate uz svog mentora Damira Blaškovića  sudjeluje na državnom natjecanju u  kategoriji Algoritmi već 4 godine zaredom. Ove je godine osvojio 8.mjesto.
Možda bude pozvan na Hrvatsku informatičku olimpijadu na temelju HONI rezultata (4.mjesto).
Čestitke svima!

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.