Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Matematičari u akciji


Prvo kolo natjecanja iz matematike MAT liga održano je u listopadu. Natjecanje se održava u 4 kola istovremeno u cijeloj državi. Učenici u paru rješavaju zadatke iz matematike, a u prvom kolu je učestvovalo 36 učenika naše škole. Rezultati su izvrsni jer je u kategoriji matematičkih gimnazija jedna ekipa trećeg razreda zauzela 2. mjesto, a ekipe prvog, drugog i trećeg razreda 3. mjesto u svojoj kategoriji. Ekipe opće gimnazije ostvarile su zavidne rezultate. Sljedeći krug se održava sredinom prosinca. Bodovi svih kola se zbrajaju i na kraju se proglašava ukupni pobjednik natjecanja.

Izvrsni su i učesnici natjecanja SUDOKU. Nakon provedenog školskog, iz naše škole je pozvano 7 učenika na regionalno natjecanje. To su Martina Licul, Ines Dukić, Marin Perković, Vice Kunjašić, Zvonimir Višić, Jure Cvek i Marko Kozlica. Svi su imali odlično riješene zadatke. Posebna pohvala ide Martini Licul koja je svoj set zadataka riješila 100%, a Ines Dukić riješila samo malo manje od toga. Regionalno natjecanje se održalo 13.11.2021., a sudjelovali su Marin, Vice, Jure i Marko. Čekamo rezultate regionalnog kruga i nadamo se pozivu na državno natjecanje.

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.