Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Natjecanje iz geografije

Datum: 08.04.2021.

Kategorija: Natjecanja, Obavijesti


Unatoč neobičnoj i izazovnoj nastavnoj godini, 22.02.2021. održano je Školsko natjecanje iz geografije i to po prvi puta online u cijelosti. Državno povjerenstvo poslalo je Županijskim povjerenstvima pitanja u digitalnom obliku neposredno pred sam početak natjecanja, a potom su pitanja proslijeđena školama. Za sve sudionike bila je osigurana informatička oprema, uključujući i sudionicima koji nisu mogli doći u školu jer su bili u izolaciji ili zbog zaraze, pa su test rješavali od kuće. Na državnoj razini dogodile su se male tehničke poteškoće. Naime grafički materijal se predugo učitavao, no zahvaljujući odličnoj komunikaciji i intervenciji Državnog povjerenstva za sve sudionike produljeno je vrijeme pisanja testa za pola sata.

Iz naše škole ove godine natjecanju su pristupili učenici Mihael Modrušan iz 1d, Lara Pliško iz 1c i Anja Bakić iz 3g.

Županijsko natjecanje održano je 25.03.2021. također online. Na županijsko natjecanje ostvarenim bodovima plasirali su se Mihael i Anja i oboje su na županijskom natjecanju osvojili prva mjesta. Bravo!!

Na državno natjecanje pozvan je Mihael Modrušan i mentorica Željka Lakić Tibinac. Natjecanje će se održati 3. i 4. 05.2021.

Želimo im puno uspjeha!!

 

Tanja Černeka, prof. savjetnik

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.