Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Obilježen Tjedan Europe

Datum: 19.05.2023.

Kategorija: Obavijesti


Tjedan Europe ove smo godine obilježili zajedno s našim gostima iz Rumunjske, Italije, Češke i Turske s kojima već treću godinu sudjelujemo u Erasmus projektu s temom „Spasimo okoliš prije nego li bude kasno“.

Projekt je podijeljen u pet dijelova i svaka od navedenih država bila je organizator i voditelj dijela projekta. Teme koje smo zajedno obrađivali, istraživali i analizirali vezane su uz zaštitu voda, kvalitetu zraka, klimatske promijene i katastrofe, globalno zatopljenje, zbrinjavanje otpada i recikliranje.

Kod nas u Puli bio je završni dio projekta, tj. sistematizacija svega do sada učinjenog.

Program je započeo prijemom u našoj školi, Gimnaziji Pula. Goste smo dočekali pjesmom i poznatim stihovima naših i stranih izvođača, te plesom.

Pozdravne riječi uputili su ravnatelj škole Nikola Vujačić, a doček je upotpunio i naš župan gospodin Boris Miletić s obzirom da smo poznati kao škola koja već punih 17 godina brojnim aktivnostima i sadržajima obrazuje naše učenike o važnosti integracija i Europske Unije te s ponosom nosimo status „Škola ambasador Europskog parlamenta“.

Kako bi našim gostima boravak u našem gradu i županiji ostao u što boljem sjećanju pripremili smo bogat program. Goste želimo upoznati s kulturno povijesnim nasljeđem našega grada, naši su ih učenici vodili gradom i tečno engleskim jezikom pričali o povijesti našeg grada.

Goste smo vodili u županijski centar za zbrinjavanje otpada „Kaštijun“, te na Kamenjak, područje iznimne krajobrazne vrijednosti. Na Kamenjaku smo prezentacijama predstavili jedni drugima što smo po pitanju zaštite i brige za okoliš radili u prethodnom periodu. Osobito je emotivna bila prezentacija grupe iz Italije koja je video filmom pokazala sadnju stabala u regiji Abruzzo i po jedno zasađeno stablo bilo je za svaku od partner škola Erasmusa, te su uz stabla postavili i zastave država partnera.

Naše goste odveli smo i u Akvarij Pula te u NP Brijuni. Za cjelodnevni izlet po Istri teško je bilo izabrati lokacije zbog ljepota, posebnosti i raznovrsnosti našeg poluotoka, Kotli, Roč, Rovinj.., vezano uz temu goste smo odveli do jezera Butoniga te najveće solarne elektrane u Kanfanaru.

Završno, našim je gostima prijem upriličio i naš gradonačelnik gospodin Filip Zoričić. Gradonačelnik je upoznao Erasmusovce sa aktivnostima Grada i zelenom politikom naglasivši sudionicima važnost i ulogu pojedinca u očuvanju i lokalne i globalne zajednice.

U projektu je  sudjelovalo 13 učenika drugih razreda i 8 , sada već bivših učenika koji su po završetku Gimnazije svi uspješno upisali željene fakultete. Za sve njih imamo samo riječi hvale jer su interesom i predanim istraživačkim radom pridonijeli kvaliteti projekta.

Učenike su mentorirale profesorice Tatjana Glavaš Maras i Tanja Černeka, voditeljica Erasmus projekta u Gimnaziji Pula.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.