Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Rezultati županijskog prvenstva školskih sportskih društava u šahu

Datum: 12.07.2021.

Kategorija: Natjecanja, Obavijesti, Sport


11. 5. održano je  prvo ekipno i pojedinačno županijsko prvenstvo školskih sportskih društava srednjih škola u šahu koje se s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju održalo virtualno.

S obzirom na epidemiološku situaciju i preporuke stožera civilne zaštite ovakva aktivnost je dobrodošla s obzirom da je klasični šah nažalost u stanju mirovanja. Svi učenici i učenice odradili su prvenstvo na Lichessu gdje je za njih kreiran tim koji  im je omogućio sudjelovanje na županijskom prvenstvu.

Na natjecanju su sudjelovali i učenici naše gimnazije, Lara Nikolić, Dino Lovrić, Matej Kikić, Janko Soklić, Ivo Pahljina, Matej Terlević, David Sokolović, Fran Radolović, Marik Pliško, Lovro Tusun, Adrian Brajković, Noa Murić, Tomas Mikašinović i Stjepan Vujica pod mentorstvom profesora Marka Simića. Učenici su ostvarili odlične rezultate, a posebno smo ponosni na prvo mjesto Dine Lovrića u pojedinačnoj kategoriji za mladiće i na prvom mjestu ekipno, Gimnazija Pula – ŠSD „Gimnazijalac“ Pula, u čijem su sastavu Dino Lovrić, Matej Kikić i Janko Soklić. Čestitamo svim našim učenicima!

U nastavku možete detaljnije pogledati sve rezultate.

BILTEN_ŠAH_DJEVOJKE_MLADIĆI

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.