Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Školsko natjecanje iz informatike


Školsko natjecanje iz informatike održalo se 19.siječnja 2024.

Na natjecanju je sudjelovalo 14 učenika.U kategoriji Algoritama za prve razrede najbolji je bio Marko Zagorac (1.g). U kategoriji Algoritama za treće razrede prvo mjesto osvojio je Nikola Dujmović (3.g), a drugo Maria Burić (3.g). U kategoriji Algoritama za četvrte razrede prvo mjesto osvojila je Silvia Licul(4.d) dok je drugi bio Marin Perković(4.g).

U kategoriji Osnove informatike i digitalne kompetencije natjecalo se 7 učenika. Prvo mjesto osvojio je Marin Perković, drugo Maria Burić, a treće Martina Bošnjak (2.g).

Prezentirana su i dva softverska rada – aplikacija Connect, rad Lare Knežević i Mirne Rajlić iz 3.g razreda mentorice Eve Grujić te VideoBit Storage, aplikacija Daniela Lukšića (3.g) i Vite Rabara (2.g) mentora Nikole Vujačića.

Svi navedeni učenici, pod mentorstvom profesorice Eve Grujić i profesora Ivice Vojinovića, -pozvani su na županijsko natjecanje koje će se održati 01.ožujka 2024. u Gimnaziji Pula. Čestitke svima i sretno na novoj razini!

 

 

 

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.