Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Treće mjesto na kvizu Krasna zemljo za Martinu Licul i Anju Bakić

Datum: 30.11.2020.

Kategorija: Natjecanja, Obavijesti


U organizaciji Katoličkog društva prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka te pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost, Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije – Regione Istriana, održano je 20. studenog 2020. deseto izdanje istarskog zavičajnog kviza Krasna zemljo – Meraviglioso paese – 2020. posvećen Labinu. Cilj kviza bio je popularizacija zavičajne povijesti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine, edukacija mladih o potrebi njena očuvanja, kao i promicanje zavičajnoga identiteta.

Na natjecanju u poznavanju geografije, povijesti i kulturne baštine zavičaja je sudjelovalo 12. osnovnih i 11. srednjih škola Istarske županije. Zbog nepovoljnih epidemioloških uvjeta dvije škole ipak nisu mogle sudjelovati. Zbog izvanrednih epidemioloških okolnosti ovogodišnje je natjecanje znanja o povijesti grada Labina te o povijesti Istre održano online putem digitalne platforme Loomen. Vrijeme za rješavanje digitalnoga kviza bilo je 40 minuta. Iz svake prijavljene škole sudjelovala su po dva učenika/učenice OŠ imala je 15 pitanja o povijesti Istre, a SŠ 20 pitanja o povijesti Istre. Obje razine sadržavale su i 15 pitanja o povijesti grada domaćina, Labina. Osim znanja, vrednovana je i brzina rješavanja kviza. Naime, u slučaju jednakoga broja ostvarenih bodova, bolju poziciju ostvario je onaj par koji je u kraćem vremenskom roku riješio kviz. Naše učenice Martina Licul i Anja Bakić iz 3 g razreda osvojile su treće mjesto.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.