Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Učenici Gimnazije Pula briljirali na županijskom natjecanju iz informatike!


I ove je godine Gimnazija Pula bila domaćin županijskog natjecanja iz informatike. Programiralo se, provjeravalo digitalne kompetencije, družilo.. Na natjecanju je sudjelovalo 36 učenika. Nakon kratkog pozdrava ravnatelja Nikole Vujačića naši glazbenici Maja Šebelić  i Gabriel Radović otpjevali su Come and Get your love.
U kategoriji Algoritmi natjecalo se 15 učenika.Nakon trosatnog rješavanja zadataka, u 13 sati održala se druga kategorija Osnove informatike i digitalne kompetencije u kojoj je sudjelovalo 22 učenika. Rezultati su sljedeći: u kategoriji Algoritmi, u prvom razredu, drugo mjesto osvojio je Adrian Domba iz Talijanske srednje škole Rovinj (mentor Maurizio Matić) , prvo mjesto Mihael Bertetić iz Gimnazije i strukovne škola Jurja Dobrile Pazin (mentorica Silvana Blečić Stambulić). U kategoriju Algoritmi 2. razredi, Enzo Kutić iz Tehničke škole Pula osvojio je prvo mjesto (mentor Marino Jurinović), drugo Luka Skorupski (mentor Manuel Žužić, Gospodarska škola Buje) te treće Andrej Burazerović iz Srednje škole Zvane Črnja iz Rovinja (mentor: Dražen Domitrović). U trećim razredima najbolji je bio Mate Marjanović iz Gimnazije Pula (mentor Damir Blašković). Drugo mjesto zauzeo je Damjan Kosanović, također iz Gimnazije Pula (mentor: Eva Grujić). U četvrtim razredima Martina Licul (Gimnazija Pula, mentor: Damir Blašković) osvojila je prvo mjesto. Patrik Blašković (mentor: Damir Blašković) drugo mjesto dok je Juraj Crljenko iz Srednje škola Zvane Črnje Rovinj osvojio treće mjesto.

U kategoriji Osnove informatike i Digitalne kompetencije – strukovne škole najbolji je bio Sandi Novakov iz Gospodarske škole Buje (mentor Darko Legin). Drugo mjesto osvojio je David Trstenjak (mentor Dražen Domitrović iz Srednje škole Zvane Črnje Rovinj), a treće Andrej Burazerović iz Srednje škole Zvane Črnje iz Rovinja (mentor Dražen Domitrović). Goja Bošković Gobo (mentor Eler Diminić) iz srednje škole Mate Blažine Labin) osvojila je prvo mjesto u općoj gimnaziji.

Martina Licul (Gimnazija Pula, mentor Eva Grujić)  prva je i u kategoriji Osnove informatike i digitalne kompetencije. Na drugo se mjesto plasirao Goran Mihajlović (Gimnazija Pula, mentor Eva Grujić dok je Maria Burić (Gimnazija Pula,mentor Eva Grujić) osvojila treće mjesto.

Čestitke svim natjecateljima i mentorima!

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.