Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Drugi krug MathOS cup-a


MathOS cup ekipno je i dinamično natjecanje učenika srednjih škola koje organizira Odjel za matematiku u Osijeku. Natjecanje se odvija u dva kruga tijekom kojih ekipe od tri učenika rješavaju problemske zadatke. Prvi se krug odvija online, dok se drugi krug za najuspješnije ekipe održava uživo na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku.

Drugo kolo MathOS cup-a održalo se 5. svibnja u Osijeku. Našu su školu predstavljale tri ekipe:

ekipa 1. razreda: Simon Marem, Vito Rabar i Matej Topolko (mentorica Kristina Opatić),

ekipa 3. razreda: Matej Gršković, Marin Perković i Antonio Poldrugo (mentorica Kristina Opatić),

ekipa 4. razreda: Jure Cvek, Mate Marjanović, Roko Milić (mentor Boris Pein).

Ekipa 1. razreda ostvarila je 6. mjesto, a ekipe 3. i 4. razreda izvrsno drugo mjesto za što su bili nagrađeni medaljama i peharom.

 

Čestitamo našim matematičarima!

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.