Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

DETECT – Osnaživanje digitalnog građanstva

Autor: Tamara Slacki

Datum: 14.09.2020.

Kategorija: Obavijesti


Ove jeseni bliži se kraju projekt Erasmus+ na kojem je naša škola kao partner radila zadnje dvije godine. Profesorice Carić i Slacki zajedno su s partnerima iz Njemačke, Austrije, Bugarske i Zagreba u sklopu projekta DETECT – Osnaživanje digitalnog građanstva sastavile edukativne materijale i oblikovale istraživačke studije uz pomoć kojih će učenici, a i kolege nastavnici, moći unaprijediti kritičko prosuđivanje sadržaja digitalnih medija i prepoznavanje računalnih propagandi.

Za sam kraj, ostao nam je zadatak predstaviti rezultate našega rada i pozvati sve zainteresirane da uz našu pomoć osnaže sebe kao digitalne građane!

Poster: Detect

Video: https://youtu.be/zSOMQgC1zL4

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.