Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Eko Lab: osmišljavanje novih proizvoda

Datum: 02.03.2020.

Kategorija: Eko


U ponedjeljak, 2. ožujka 2020. od 12 do 13:30 sati održana je treća u nizu radionica u okviru projekta Eko Lab. U prvom dijelu susreta učenici su ukratko prezentirati rezultate svojih istraživanja (zadaća koju su dobili na zadnjoj zajedničkoj radionici). Tema je bila “Utjecaj plastike na bioraznolikost”, a prezentirali su: Tara Mihelić, Frane Pekica, Loren Čekada (1.c), Dora Vuković (2.b) i Lorna Milošević (2.g).

Nakon toga slijedile su teorijske i praktične vježbe putem kojih su učenici razmišljali o budućim proizvodima koje bi mogli izraditi recikliranjem plastike u Eko Lab-u.

Radionicu su vodile Petra Počanić, Sunčica Damjanović i Sabina Damiani (udruga Zona).

Nositelj projekta EKO LAB je Udruga Zona, partneri su Gimnazija Pula, Tehnička škola Pula, ŠPUD Pula, Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjentika, a sufinanciran je od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Instagram projekta: eko.lab.pula

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.