Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Gradsko natjecanje mladih Crvenog križa i pripreme za međužupanijsko natjecanje


Naše su vješte učenice u subotu, 9.3.2024. sudjelovale na gradskom natjecanju mladih Crvenog križa.
Natjecanje se odvija na tri razine i to gradskoj, međužupanijskoj i državnoj, a provjerava se teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći. Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama.

Ekipa Gimnazije Pula u sastavu: Lara Knežević (3. g), Lara Kukolja (2. c), Antea Zec (2. c), Nina Lazarić (2. c) i Stefani Blašković (2. c) pod kodnim imenom Winxice zasluženo su osvojile 1. mjesto i time izborile odlazak na pripreme za međužupanijsko natjecanje.
Pripreme su se odvijale u Znanstveno edukativnom centru Zec u Kontiji blizu Vrsara gdje su naše učenice zajedno s ekipom medicinske škole i dvjema ekipama osnovnih škola, tri dana učile teorijski i praktični dio koji ih očekuje na međužupanijskom natjecanju.
Prepune dojmova i novih iskustava spremne su za borbu dalje, nadamo se do državnog natjecanja.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.