Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

LIDRANO 2024. – GRADSKA SMOTRA

Autor: Ivan Grgat

Datum: 14.02.2024.

Kategorija: Uncategorized


Gradska smotra LiDraNo održana je 8. veljače 2024. godine u Dječjem kreativnom centru. Na svim razinama, LiDraNo je uvijek poseban doživljaj, zajedništvo svih koji njeguju lijepu hrvatsku riječ, štokavsku, čakavsku i kajkavsku.

 

Domaćin gradske smotre bila je OŠ Vidikovac. Nakon niza zanimljivih pojedinačnih i skupnih scenskih nastupa, prosudbena povjerenstva odabrala su najuspješnije literarne radove i scenske izvedbe te ih predložila za županijsku smotru koja će se održati 28. veljače 2024. godine.

 

Nakon provedenog školskog natjecanja, prosudbeno povjerenstvo Gimnazije Pula poslalo je devet literarnih radova na gradsku smotru LiDraNo. Na gradsku smotru prijavljen je i jedan pojedinačni i jedan skupni scenski nastup.

 

Povjerenstvo gradske smotre LiDraNo za literarne radove pohvalilo je sve učenike za izvrsne tekstove i izrazilo žaljenje što ne smije poslati više od tri na županijsku smotru. Članovi povjerenstva posebno su pohvalili radove Bijela leptirica Aline Subašić i Boje crvene Viktora Matića. Za županijski LiDraNo odabrali su Tenisice  Alene Radonić (mentorica Saša Trbović), Alkohol, alkohol za veselje i za bol Paule Lovrić (mentorica Jasna Perković Milosavljević) i Igru Petra Grgurevića (mentorica Meri Šimunov). Treba napomenuti da svi imenovani učenici polaze fakultativnu nastavu Kreativnog pisanja kod profesorice Meri Šimunov.

 

Stručno povjerenstvo za kategoriju pojedinačnih i skupnih scenskih nastupa na županijsku smotru uputilo je monolog Marije Burić, koja je izvela dio iz romana 4.48 psihoza Sarah Kane, te skupnu izvedbu Oluja. Prema Shakespearovoj romantičnoj drami tekst je napisala i prilagodila Maria Burić. Glumili su učenici Lara Abramović, Matea Kontošić, Barbara Bahtak, Maria Burić, Mika Catela i Noel Smailbašić. Tehnička potpora bila im je Hanah Tepšić. Podrška učenicima u scenskim izvedbama je profesorica Meri Šimunov.

 

Čestitke svim učenicima i sretno na županijskom LiDraNu.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.