Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

„Mladi uče (kroz) zajednicu“ – Objava Volonterskog centra Istra

Datum: 21.06.2024.

Kategorija: Obavijesti


Napokon smo si uzeli vremena da pohvalimo mlade volontere i volonterke iz Gimnazije Pula i Ekonomske škole Pula koji su u sklopu projekta „Mladi uče (kroz) zajednicu“ krajem svibnja proveli inicijative u zajednici, koje su sami osmislili, organizirali i realizirali.

Učenice Ekonomske škole Pula organizirale su radionice na temu mentalnog zdravlja, na temelju potreba učenika i učenica škole koje su saznali tako što su osmislili i proveli on-line anketu. Radionice su održale psihologinje koje su se odazvale njihovoj molbi.
Učenici i učenice Gimnazije Pula pokrenuli su zagovaračku inicijativu za otvaranjem disco-kluba u kojem bi se slušala glazba koju, otkako je zatvoren disco-klub Uljanik, nije moguće čuti u jedina dva disco-kluba u Puli. Zagovaranje kao zagovaranje: traje i traje i traje, ali su na dobrom putu.
Gimnazijaci su i (su)proveli volontersku akciju “Srce zajednice” u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira, tako što su aktivno sudjelovali u osmišljavanju, pripremi i provedbi programa. Proveli su i svoju prvu uličnu debatu.
Što reči, kakvu poruku poslati? Na mladima svijet ostaje, a mi smo sretni i ponosni na naše proaktivne mlade. Bravo mladi.❣️
Projekt „Mladi uče (kroz) zajednicu“ Pprovodi Volonterski centar Istra u partnerstvu s Info-centar za mlade ZUM i Centar za građanske inicijative Poreč, a sufinanciran je sredstvima Europske unije (program Erasmus+). Projekt se odvija u suradnji sa 4 srednje škole: Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč, Srednja škola Mate Balota Poreč, Ekonomska škola Pula i Gimnazija Pula.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.