Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Obilježavanje Dana planeta Zemlje 22. 4. 2024.

Datum: 24.04.2024.

Kategorija: Eko, Obavijesti


Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 22. 4. 2024. učenici Eko škole Gimnazija Pula (1. c, 1. f, 3. c i 4. c razreda) s profesorima u pratnji (Nina Šestanović, Meri Šimunov, Karin Bolković, Iva Juršić) od 11 do 14 sati na Pragrandeu, u urbanom voćnjaku, tradicionalno su sadili dvanaest stabala voćki uz pomoć djelatnika Herculanee. Kasnije su učenici prošetali Stazom jabuka. Stabla su donirali Grad Pula, ACT fondacija Hrvatska i učenici Gimnazija Pula. Dan planeta Zemlje u Hrvatskoj se obilježava od 1990., a u  Puli i  Istri od 1994. godine, kad su ga  Lumeni Gimnazije  Pula na originalan način prvi put organizirali s ciljem da ukažu na uzroke i posljedice ekološke krize te potaknu ekološku svijest i djelovanje svojih sugrađana i time stvorili tradiciju koja traje već 31 godinu.

 

 

 

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.