Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Odlazak djevojke Hrabrost – In memoriam Dina Pervan Rabelo


Danas je otišla na nebeske stolnoteniske terene naša bivša učenica i djevojka Hrabrost – Dina Pervan Rabelo. Za profesora i školu najgori su trenuci kada učenici napuštaju školu nakon četiri godine rada i druženja s njima i u tim trenucima vlada i radost, jer smo svjesni da su odrasli i da je vrijeme da krenu dalje u Život, a mi smo bili mali dio toga. I budemo ponosni i sretni. Ali kada zauvijek odlaze, mladi i poletni, onda su srca slomljena. Takvo je i danas srce naše Škole. Slomljeno i tužno. Otišla je Dina. Dina koja nas je uveseljavala svojim zaraznim osmijehom i u svojim teškim životnim borbama pružala nadu da je sve moguće, da se treba boriti, nikada odustajati.

U trenutku, prije par večeri, kada je slala završni tekst o svom životu i karijeri, sva uzbuđena da će mala stolnoteniska dvorana u Gimnaziji nositi njezino ime,  ispravila me da nije bila, već da je osvojila TOP 12, a ja joj nisam uspio odgovoriti, bilo mi je neugodno, jer je ploča već gotova. Mislim se, ajde, ploča je već gotova, neće se ljutiti kad se spoji uživo na otvaranje 23.12.

Sada završnu rečenicu moramo dodavati…preminula je, otišla…

Dina Pervan Rabelo bila je naša učenica od 2004. do 2008. godine i od tada, gotovo neraskidivo, ostala je u kontaktu sa svojim profesorima, sa svojom Školom…

Škola je živa. Škola je uspomena. Posvetom male stolnoteniske dvorane njoj, htjeli smo da uzori žive vječno.

Dina, nažalost, nije doživjela otvaranje, ali sam siguran da će sve s osmijehom gledati, skromna i ponosna kakav je bila. I, naravno, na tom meču htjet će pobjedu 😊

Dina nam je svima postala uzor u borbi, nadi i vjeri kako je Život važan.

Dinu smo jednostavno svi voljeli i uvijek ćemo je voljeti.

Veliko srce nikad ne odustaje od svojih snova, bez obzira kakve nam izazove život donosi na svojemu putu, a na koje ne možemo utjecat, ali se zato možemo uvijek, iznova i iznova, nositi s njima.

U sportu i životu uvijek vrijedi jedna istina – NEMA PREDAJE!

Ravnatelj Filip Zoričić s djelatnicima Gimnazije Pula

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.