Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

„Ofarbaj POKaZ“ – objava Volonterskog centra Istra


Tko kaže da mladi nisu aktivni?
Ovaj smo tjedan proveli završnu aktivnost s mladima u sklopu projekta „Ofarbaj POKaZ“.

Mladi su provedbom kreativne intervencije u zajednici, na jednom od mjesta na kojima se okupljaju (Valelunga), ukazali na izazov nedostatka prostora u gradu nad kojim osjećaju suvlasništvo tako što su izradili klupicu od paleta na koju su ispisali svoje želje vezano uz prostore na otvorenom na kojima se okupljaju. Imali su priliku vježbati demokraciju tako što su izrazili svoje mišljenje na kreativan način, a vezano uz temu nedostatka prostora za mlade, koja im je jako važna.
Veliko hvala Info-centar za mlade ZUM koji su naši pravi pisani i nepisani partneri i suputnici u provedbi gotovo svih aktivnosti s mladima.
Projekt „Ofarbaj POKaZ“ provodi DrONe – udruga za društveni razvoj i neformalno obrazovanje iz Karlovca u partnerstvu sa DKolektiv – organizacija za društveni razvoj iz Osijeka, Udruga Prizma iz Gračaca i Volonterskim centrom Istra iz Pule. Projekt je financiran sredstvima Europske Unije u sklopu programa Erasmus+.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.