Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Postavljena izložba ‘Funkcionalna skulptura’

Datum: 12.04.2022.

Kategorija: Obavijesti


U utorak 12. 4. u foajeu 2. kata Gimnazije Pula učenici 3.e u sklopu izborne nastave Likovne umjetnosti pod vodstvom prof. Nine Šestanović postavili su izložbu pod nazivom ‘Funkcionalna skulptura’. Izložba će biti postavljena do dana škole, 5. 5. 2022.
Evo što su učenici rekli o procesu izrade skulptura i postavljanja izložbe: “Proces izrade naših skulptura započeli smo recikliranjem starog papira kako bi dobili smjesu papirnate gline. Temelje i osnove naših radova napravili smo od stiropora koji smo spojili ljepilom ili žicama. Koristeći skalpele oblikovali smo razne oblike u stiroporu od kojih su neki predstavljali stvarne pojave, dok su neki bili apstraktni. Proces smo nastavili prekrivši naše skulpture smjesom papirnate gline koja se onda morala osušiti. Nakon toga smo svoje skulpture željeno obojali raznim tehnikama kao što su tempere i vodene boje. Izložba se sastoji od 11 skulptura od kojih svaka na svoj način predstavlja određeni motiv.
Izložba je koncipirana u tri dijela tj. u tri medija, kao skulpture, plakati i gifovi samih radova koji će biti predstavljeni na zajedničkoj izložbi.”

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.