Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Kvalitetna prehrana kao ključ uspjeha sportaša

Datum: 11.05.2023.

Kategorija: Obavijesti, Sport


Kroz četiri povezane cjeline, u periodu od veljače do svibnja 2023., učenicima sportskih razreda Gimnazije Pula približena je znanstvena pozadina znanosti nutricionizma, s naglaskom na prehranu sportaša te principe zdrave prehrane.

Nakon uvodnog predavanja o znanstveno dokazanoj važnosti prakticiranja redovne tjelesne aktivnosti i pridržavanja postulata dobre prehrane za kvalitetu života, sportske performanse i dugovječnost, u drugom predavanju obrađena je tema strukture prehrane i konstrukcije uravnoteženog, nutritivno bogatog i kvalitetnog obroka. Treće je predavanje posvećeno prehrani na dan utakmice/natjecanja te osnovama sportske suplementacije, dok su se u zadnjem predavanju obradile popularne nutricionističke teme poput “intermittent fastinga” te nekolicine dominantnih prehrambenih mitova današnjice.

Zahvaljujemo našem bivšem učeniku, sada doktoru znanosti iz područja inženjerske kemije, nutricionistu i fitness instruktoru, dr. sc. Sebastijanu Orliću što je našim učenicima prenio jedan dio znanosti o prehrani. Vjerujemo da će učenici prepoznati važnost ove teme, u svakodnevnom životu, a pogotovo u sportu kojim se bave.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.