Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Pula na dlanu u očima Mede

Datum: 20.11.2020.

Kategorija: Obavijesti


U subotu, 14.11.2020. Gimnazija Pula imala je čast i zadovoljstvo ugostiti „Medu ambasadora“ EU Parlamenta u Hrvatskoj.

“Pula na dlanu u očima Mede” radni je naslov naše aktivnosti i druženja. Zabavili smo se i vjerujemo da smo Medi predstavili naše kulturno – povijesno bogatstvo grada na koji smo ponosni.

Radi se o eTwinning projektu koji su osmislile nastavnice dviju EPAS škola, Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir iz Krka i Gimnazije Vukovar. Projekt pokrenut 2017. okuplja učenike i nastavnike škola ambasadorica Europskoga parlamenta u Hrvatskoj. Medvjedić koji povezuje projektne partnere doista (fizički) putuje od škole do škole.

Program Škola ambasador Europskog parlamenta provodi se u u Hrvatskoj od šk. god. 2016./2017. Program je prve godine okupio trinaest škola, a od školske godine 2019./2020. preko pedeset škola sudjeluje u programu. I naša škola Gimnazija Pula ponosni je član ove zajednice.

“Medo ambasador” Europskog parlamenta bilježi kako uče i rade učenici i nastavnici u Hrvatskoj.

Ambasadorice: Tanja Černeka i Elizabeta Pavlović

Video:

Fotografije:

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.