Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Učenici Gimnazije na MathOS cup-u


MathOS cup je ekipno i dinamično natjecanje učenika srednjih škola organizirano u dvije sekcije: sekcija matematika i sekcija programiranje. Nositelji organizacije MathOS cup-a su Odjel za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i III. gimnazije Osijek, u suradnji s Udrugom matematičara Osijek.

Natjecanje se u obje sekcije organizira u dva kruga tijekom kojih ekipe od tri učenika rješavaju problemske zadatke. Prvi krug se odvija online, dok se drugi krug za najuspješnije ekipe održava uživo na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku. Svim sudionicima drugoga kruga MathOS cup-a Odjel za matematiku Sveučilišta u Osijeku u okviru bodovanja posebnih postignuća priznaje maksimalni broj bodova za upis na Prijediplomski studij Matematika te Prijediplomski studij Matematika i računarstvo.

Dana 2. veljače 2024. godine održan je prvi krug natjecanja iz matematike na kojem je sudjelovalo osam ekipa sastavljenih od učenika Gimnazije Pula. U kategoriji učenika drugih razreda natjecalo se je ukupno 58 ekipa srednjih škola iz svih dijelova Hrvatske, a učenici Gimnazije Pula osvojili su 13., 30. i 36. mjesto. U kategoriji učenika trećih razreda sudjelovalo je ukupno 68 ekipa, a naši su učenici osvojili 3. i 31. mjesto. Ekipa koja je osvojila 3. mjesto riješila je točno sve zadatke. Na natjecanju su sudjelovale 53 ekipe sastavljene od učenika četvrtih razreda, a naši su učenici osvojili 4., 22. i 32. mjesto. Prema propozicijama natjecanja, na poredak u prvom krugu utječe i vrijeme rješavanja zadataka, a prvih sedam timova pozvano je u drugi krug natjecanja koji će se održati u Osijeku.

U Osijek je pozvan po jedan tim učenika trećeg i četvrtog razreda:

3. razred: Nikola Dujmović, Gabriel Milohanić i Martin Povrzanović

4. razred: Matej Gršković, Marin Perković  i Antonio Poldrugo.

Zapažene rezultate postigli su učenici drugog razreda: Vito Rabar, Simon Marem i Matej Topolko.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.