Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Važnost mentalnog zdravlja učenika-sportaša

Datum: 06.12.2023.

Kategorija: Obavijesti


Karijerni centar Hrvatskog olimpijskog odbora održao je učenicima sportašima predavanje u sklopu projekta „Važnost mentalnog zdravlja učenika – sportaša“. Cilj projekta je osvijestiti važnost mentalnog zdravlja kod mladih sportaša na način da stječu teorijska i praktična znanja o dualnoj karijeri u sportu kao i alate za mentalni trening. Mladi sportaši, zbog nedostatka iskustva, osjećaju veći mentalni pritisak na velikim sportskim natjecanjima, pri susretu s problemom usklađivanja obveza u školi i sportu, kod nemogućnosti ostvarivanja ciljeva i u ostalim situacijama u kojima nisu spremni zatražiti stručnu pomoć u svrhu prevladavanja straha, anksioznosti, depresije i drugih poremećaja koji narušavaju mentalno zdravlje. Naš bivši učenik, olimpijac, Damir Burić, ispričao je učenicima kako se on nosio sa svojim obvezama i aktivnostima te što je sve radio kako bi uskladio te dvije karijere.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.