Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

16. studenoga – Svjetski dan tolerancije

Datum: 17.11.2023.

Kategorija: Obavijesti


Tolerancija…da, često čujemo izraze kao npr. nulta stopa tolerancije na nasilje ili nulta stopa tolerancije na opojne tvari. No, je li ona dostatno prisutna svugdje oko nas? Učenici Izborne etike, kao i neki drugi razredi, sudjelovali u radionici o toleranciji kako bi osvijestili taj čin čovjeka spram drugih i drugačijih čak i ako ne dijeli njihova stajališta. Svekolika svjetska događanja nam, nažalost, svjedoče manjak tolerancije na mnogim razinama i pritom naše bivstvovanje čine manje sigurnim. Ne zaboravimo da moto Europske unije glasi: „Ujedinjeni u različitosti!“

Tolerancija se uči, ona nas oplemenjuje i omogućava da uživamo u raznolikosti života oko nas.

Osim radionice, gledanja videa o toleranciji, učenici su „obojali svijet šarenim bojama tolerancije“.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.