Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

18.10. Dan kravate

Datum: 20.10.2021.

Kategorija: Obavijesti


Ovogodišnje obilježavanje Dana kravate u našoj školi započeo je pozivom učenicima da se kreativno izraze na temu „Zovem se Kravata“….dakle, kravata u prvom licu koja ispreda svoju priču. Forma je mogla biti literarna, likovna, digitalna….sve je bilo prepušteno mašti učenika.

Odaziv je bio dosta dobar te su izdvojeni uistinu dobri radovi koje je naš vrijedni knjižničar Dejan preobrazio u sadržaj koji se cijelog dana vrti na školskim ekranima.

Dio učenika je na današnji dan odjenuo kravatu  i ponosno se kretao hodnicima škole.

Neki razredi su svoje razredne kravate ( sa fotografijama učenika tog razreda) izvjesio na vrata svojih učionica te i na taj način obilježio Dan kravate ali i potvrdio pripadnost baš tom razredu.

Maturanti 4c „posjetili“ su James Joyca i njemu vezali kravatu, a 4d je posjetio sadašnjeg gradonačelnika, a bivšeg ravnatelja škole Filipa Zoričića te i njega darovali jednom crvenom kravatom. Kako je u našem malom izaslanstvu bio i naš novi ravnatelj Nikola Vujačić, i on će ubuduće crvenu kravatu nositi u nekim posebnim situacijama. Sasvim slučajno, ili ne, u radnom posjetu je bio i Veleposlanik Irske NJ.E. Ruaidhri Dowling te je i on darovan kravatom.

Fotografije će najbolje posvjedočiti kako smo obilježili  i ove godine Dan kravate.

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.