Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

2. sezona Nacionalne kviz lige – prijavi se!

Autor: Eva Grujić

Datum: 25.09.2023.

Kategorija: Obavijesti


Nacionalna kviz liga je projekt Kviz udruge Šibenik, čije prvo izdanje smo proveli u sezoni 2022./23. u kojoj je sudjelovalo 50 srednjih škola iz 29 gradova u Hrvatskoj i BIH. U prvoj sezoni je sudjelovalo preko 950 učenika. Naše dvije ekipe bile su na finalu u Šibeniku.

Riječ je o seriji edukativno-zabavnih kvizova, poznatijih kao pub kvizovi, baziranih na nastavnim kurikulumima i zabavnoj pop-kulturi.

Sve što trebate je izabrati svoju ekipu. Svaka ekipa mora prijaviti najviše do 5 članova, ime ekipe, kapetana (i njegov mejl). Ekipa ne mora nužno imati maksimalnih 5 članova niti svi prijavljeni članovi nužno moraju nastupiti u svakom kolu, ali jednom kad ekipa prijavi svojih 5 članova, do kraja sezone ti članovi se ne mogu zamijeniti.

Javite se mentorima sa svim navedenim podacima!

Termin odigravanja je svaki drugi četvrtak od 20:15 – 21:00, krećemo 05.10. i imamo 9 kola (8 + testno, nulto).

Mentori: Eva Grujić, Sanja Vlačić i Ivan Popčević

Rok prijave: 2.10.2023.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.