Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us
Opća slika

Novi model rada


Od 1. ožujka, kako bismo osigurali da naši maturanti, ravnopravno s ostalim hrvatskim maturantima, imaju bez prekida nastavu uživo, a da se pritom držimo obveznih i propisanih epidemioloških mjera, primjenjujemo sljedeći model nastave:

Maturanti su stalno u školi u istim učionicama, a prvi, drugi i treći razredi mijenjaju tjedne (uživo, online) po modelu:

  • 4., 3., 2. a, b, c i d -> počinju uživo 1.3. što bi bio neparni radni tjedan (23. u e-dnevniku), 4., 1., 2. e, f i g online
  • 4., 1., 2. e, f i g -> počinju uživo 8.3. što bi bio parni radni tjedan (24. u e-dnevniku), 4., 3., 2. a, b, c i d online

Učenici su u matičnim učionicama cijeli dan osim iznimki grupa, Informatike i TZK- a (d1 i d3).

Neke su se matične učionice promijenile.

Miješane grupe (jezici, vjeronauk) su integrirane u rasporedu, ali se nastava održava online i svaki je razred odvojen u drugom razredu.

Vjerujemo i nadamo se kako ćemo uskoro moći svi biti u školi. Sretno svima!

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.