Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Radionica GIF animacija u Gimnaziji Pula

Datum: 22.03.2022.

Kategorija: Obavijesti


U utorak, 15. ožujka 2022. godine u sklopu projekta Novomedijski kultivator održala se radionica GIF animacija učenicima 3. razreda Gimnazije Pule u sklopu nastave likovne kulture. Pod mentorstvom profesorice Nine Šestanović, radionicu su vodile video umjetnica i dizajnerica Gea Rajić (Pazin) i novomedijska umjetnica Gaia Radić (Pula). Učenici su na radionici s pomoću mobilnih aplikacija i online GIF makera izrađivali vlastite animacije na temu funkcionalne skulpture. U nastavku pogledajte fotografije radionice, a gifovi kao i ostatak izložbe moći će se pogledati u Gimnaziji Pula u travnju. Cijeli članak možete pročitati na poveznici: https://metamedia.hr/novomedijski-kultivator-radionica-gif-animacija-u-gimnaziji-pula/

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.