Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Državno natjecanje iz geografije 2022.

Datum: 25.04.2022.

Kategorija: Natjecanja, Obavijesti


Ovogodišnje Državno natjecanje iz geografije održano je u OŠ Malinska – Dubašnica u Malinskoj na otoku Krku od 12. do 14. travnja 2022. Među 132 učenika osnovnih i srednjih škola Gimnazija Pula je imala svoga predstavnika. Učenik Adrian Mačina (2.g) se natjecao u kategoriji 2. razreda te je pokazao izvrsno poznavanje geografskih znanja, vještina i kartografske pismenosti. Iako Adrian nije plasiran na vrhu ljestvice poretka, našem predstavniku će ovo sigurno biti jedno iskustvo kojega će se dugo sjećati te dodatna motivacija za budući rad.
Natjecanje se sastojalo od dva dijela, praktičnog dijela u kojemu je trebalo provesti geografsko istraživanje te klasičnog ispita čime su provjeravana geografska znanja i kartografska pismenost. Osim službenog dijela natjecanja Adrian i mentor Ivan Gambiroža su sudjelovali u terenskom izlasku čime su se upoznali s geografskim obilježjima otoka Krka, s posebnim naglaskom na prostor Malinske i Njivica gdje je održano natjecanje i boravak sudionika.
Adrianu još jednom čestitamo na izvrsnim rezultatima te mu želimo puno uspjeha u daljnjem stjecanju znanja i vještina.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.