Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

„Let`s save the enviroment, before it`s too late!“

Datum: 19.10.2022.

Kategorija: Obavijesti


„La bella Italia“..a kako drugačije započeti izvješće o provedenom tjednu u Italiji u periodu od 2. do 8.10., a sve i opet u sklopu ERASMUS+ programa.

Već sam jednom zapisala „Erasmus je predivno iskustvo, poznanstvo, zabava, učenje, druženje. Upoznajemo novo i s ponosom predstavljamo naše ljepote i našu školu“, no i opet to želim naglasiti.

Ovaj smo put putovali u talijansku regiju Abruzzo gdje su naši domaćini bili učenici i profesori iz strukovne škole „Luigi di Savoia“ iz Chietia.

No kako „svi putevi vode u Rim“ ili barem preko Rima, proveli smo predivna i inspirativna dva dana u Rimu obilazeći sve poznato i „nepoznato“ San Pietro in Vincoli, Forum i Koloseum, Kapitol, Kvirinalsku palaču, Panteon, Anđeosku palaču, Vatikan, prošetali predivnim piacama Navona i Spagna, bacili novčiće u fontanu di Trevi i zaključili da ćemo se svakako vratiti i opet u Rim.

 

Glavne aktivnosti, kao što sam već napisala, organizirane su u regiji Abruzzo u gradovima Chieti i Pescara. Predivni, pitoreskni, mirni, gostoljubivi, čisti gradovi na obali Jadranskog mora, a domaćini da poželjeti bolje nismo ni mogli. Nasmijani, veseli, raspjevani, organizirani, kreativni..SVI, i učenici i naše kolege profesori iz strukovne škole.

Organizirali su za nas niz radionica i pokusa u njihovim kabinetima, vodili su nas na izlete u Pretoro i Guardiagrele i sve smo to svakodnevno „začinili“ specijalitetima njihove regije.

Iako sve gore napisano zvuči kao dobar izlet, projekt u kojem sudjelujemo zapravo je jako zahtjevan i iziskuje od svih sudionika dobru pripremljenost na zadanu temu.

A ovaj put tema je bila Zagađenje i kvaliteta zraka („Dišite i pustite da dišemo“)“.

Održan je čitav niz prezentacija na zadanu temu koje su rezultat naših istraživanja i pokusa koje su naši učenici odradili s profesoricama iz kemije Biljanom Nikolić i biologije Ivanom Burić, analizom podataka koje smo prikupili u ZZJZ i razgovorom s gradonačelnikom Filipom Zoričićem.

U projektu su sudjelovali učenici drugih razreda Tereza Mišan, Ana Tanasković, Nika Ban, Ivano Gmaz, Bartol Čatić i Paolo Krajcar koji su na tečnom engleskom jeziku prezentirali naše radove u Italiji, a u pripremi su im pomogli Eni Marijanović, Astrid Grijak, Borna Černe, Marija Burić, Lara Knežević, Luka Dvoršak i Marko Levak, za koje najavljujem da su već započeli sa pripremama za sljedeću ERASMUS mobilnost koja će biti u Češkoj tijekom drugog mjeseca 2023. god.

Da ne duljim tekstom, u prilogu je samo djelić fotografskog zapisa.

Gore imenovanu grupu učenika kroz aktivnost vodile su profesorica Tatjana Maras Glavaš i ja, Tanja Černeka.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.